Aloha! Cluster Pays

Introduksjon

Markedet for internettbaserte spilleautomater ser ut til nærmest å være helt umettelig. Det betyr at de mange automatentusiastene der ute har litt av en jobb med å følge med på alle alternativene som til enhver tid er tilgjengelige på de ulike nettkasinoene. Derfor er mange interessert i å se anmeldelser av ulike automater for å vite hva de kan forvente seg. Aloha! Cluster Pays er blant de automatene som mange nok kan være interessert i, og en av hovedgrunnene til det er utvikleren. Svenske NetEnt har blitt en av de aller mest anerkjente aktørene på markedet, så enhver automat herfra pleier å ha en god gruppe med fans.

Gevinstlinjer og innsats

En ting NetEnt skal ha stor ros for er den store fleksibiliteten de gir spillerne sine når det kommer til innsatsen. Måten dette fungerer på er at man justerer både antall mynter man satser per spinn og verdien på disse myntene. På Aloha! Cluster Pays satser man et sted fra 10 til 100 mynter per spinn, og verdien av hver enkelt mynt regulerer man selv, fra 0,01 euro til 2 euro per mynt. Det betyr at man kan satse fra 10 cent til 200 euro for hver gang man spinner hjulene. Spillet er altså et som passer alle lommebøker.

Gevinstlinjer i tradisjonell forstand finnes ikke hos Aloha! Cluster Pays. I stedet for å måtte få like symboler langs en gevinstlinje, må man få dem klistret sammen i klynger som er store nok – derav navnet Cluster Pays. Fra og med ni symboler vil du få en premie. Fordelen med dette er selvsagt den at man ikke er avhengig av symbolene som lander på det første hjulet for å få en premie. Mang en automatspiller har nok bannet over at man får svært gode symboler fra og med hjul nummer to, hvilket ikke gir noen premie på de fleste automater. Slik er det altså ikke her.

Tema og design

At det første ordet i automatens navn er Aloha! bør gi en god pekepinn mot hva som er konseptet for denne automaten. Her skal vi selvsagt reise til stillehavsøyene på det som for mange er den beste solferien man kan forestille seg. Dette gjenspeiles veldig godt i både valg av symboler og i bakgrunnsdesignet. Grunnsymbolene består i det store og hele av det man forbinder aller mest med sommerlige Stillehavsøyer, nemlig eksotiske vekster. En rosa blomst av den typen man ser for seg i håret til eksotiske kvinner med hulaskjørt er blant de mest dominerende symbolene ved siden av kokosnøtter og ananas. Skallet fra et kamskjell er også fremtredende. I tillegg til dette finner vi lange symboler som er inspirert av statuene på Påskeøya, men de viser litt ulikt humør gjennom grimasene sine.

I bakgrunnen ser vi det som kanskje forbindes mest av alt med Hawaii, nemlig en rykende vulkan. Det virker dog ikke som om den utgjør noen umiddelbar trussel. Sammen med denne ser vi en vakker strand og palmetrær. Om du vinner en god premie er det kanskje akkurat hit du kommer til å reise?

Bonusfunksjoner

Blant de mest spennende sidene ved enhver spilleautomat er spørsmålet om hvilke bonusfunksjoner vi kan finne i dem. Aloha! Cluster Pays gir spillerne to ulike typer bonusspill.

Den ene er en klassisk type av gratisspinn. Disse får du på den klassiske måten, nemlig ved å få tre scatter-symboler eller mer. Tre scattere gir deg ni gratisspinn, fire gir ti, fem gir elleve og seks gir 12. En fantastisk funksjon om du får gratisspinn er at symbolene med lavest verdi gradvis forsvinner i løpet av runden, slik at du kan ende opp med svært høye premier mot slutten av runden. Hvis det siste spinnet ikke gir deg en premie vil automaten fortsette å gi deg gratisspinn helt til du får en.

Sticky Win Respins er en annen funksjon som blir aktivert helt tilfeldig etter noen vinnerspinn. Det som skjer er at gevinstsymbolene dine låser seg til skjermen mens du får et gratisspinn. Om du får nye symboler som låser seg til klyngen får du enda et gratisspinn, og dette fortsetter helt til det ikke kommer noen nye symboler.

Fordeler og ulemper

Fordeler

  • Fleksibel innsats. Man kan spille for veldig lite, veldig mye og alt imellom
  • Bonusfunksjonene gir deg veldig gode muligheter til å vinne svært høye premier
  • Godt design, slik vi er vant til fra NetEnt
  • Konseptet med klynge fremfor gevinstlinjer kan være en fordel eller en ulempe, alt avhengig av personlig smak

Ulemper

  • Symbolene kan kanskje oppfattes som litt lite spenstige
  • Klyngekonseptet passer nok ikke enhver smak

Konklusjon

Aloha! Cluster Pays er en automat som definitivt skiller seg ut, noe det først og fremst er gevinstsystemet som sørger for. At denne har en plass i markedet er hevet over enhver tvil, og det er en automat som alle som er glad i spilleautomater definitivt bør gi en sjanse.

Privacy Policy