Lights

Introduksjon

Tema og stemning er blant de viktigste faktorene i vurderingen av en spilleautomat, selvsagt sammen med vurderingen av potensielle premier, funksjoner og brukervennlighet. Lights er en automat som definitivt har stemningen og spillopplevelsen i førersetet, noe man jo også er blitt vant til å forvente av utviklerne deres. Det er nemlig her snakk om en spilleautomat fra NetEnt, et svensk utviklerfirma som har blitt en av verdens mest ledende i det internasjonale automatmarkedet.

Gevinstlinjer og innsats

Antall gevinstlinjer og muligheten til sterkt å regulere hvilken innsats man legger inn kan være veldig viktig for hvordan man opplever en automat. Jo flere gevinstlinjer, jo flere premier kan man i teorien vinne. Dog henger dette veldig tett sammen med hvor mange symboler automaten har og hvor mange symbolplasser skjermen har.

Lights er en automat med fem hjul og ni gevinstlinjer. Hvert hjul har kun tre symboler, noe som gjør ni gevinstlinjer til en relativt brukbar odds. Man satser minst en og maks ti mynter per gevinstlinje, og verdien av hver enkelt mynt må ligge et sted mellom €0,01 og €0,2. Det betyr at man i Lights kan spille for alt fra 0,09 euro til 18 euro per spinn. Sammenlignet med mange andre spilleautomater er den høyeste summen man kan satse relativt liten, men når alt kommer til alt er det de aller færreste som spiller for den slags summer når de oppsøker en spilleautomat på et nettkasino.

Tema og design

Enhver moderne nettbasert spilleautomat av en viss kvalitet har et konsept og en viss stemning de ønsker å sette spillerne i med automaten deres. Moderne spilleautomater baserer seg på temaer som fanger interessen til spillere, og alle kan finne en automat med et tema som interesserer dem.

Lights har et ganske klart definert tema. Her reiser vi langt inn i det fjerne Østen. Ikke til Shanghai, Tokyo, Seoul eller andre enorme og sjelløse storbyer, men til et svært rolig, landlig og vakkert område. Hele stemningen kan få en til å tenke seg til at vi nok befinner oss i et buddhistisk kloster eller et lignende isolert område. I bakgrunnen finner vi den vakre og rolige naturen som mange nok forbinder med Østen. Flere høye fjell stiger opp, og viser en rolig elv ligge langs bakken i hele bakgrunnen. Lyssettingen er dempet, og musikken bidrar til denne stemningen. Dette er et spill som setter deg i et rolig og fint humør.

Symbolene er, ikke overraskende når man ser på tittelen, dominert av ulike former for asiatiske lamper. Vi snakker her om de karakteristiske lampene av glass eller papir som henger ned fra taket. I tillegg til disse kommer noen litt mer fantasiløse standardsymboler, nemlig symbolene fra 10 til ess i kortstokken. Man kan kanskje innvende at det er litt svakt av NetEnt å ikke komme opp med mer passende symboler til et spill som dette. Likevel er både konseptet, designet og symbolene gode når man ser på helheten. Lag sushi og prøv å få tak i en flaske med sake til dette spillet, så er stemningen fullstendig.

Bonusfunksjoner

Ingen moderne spilleautomat går helt uten ekstrafunksjoner med mindre den enten har dette som et konsept. Slik er det også med Lights. Her er det en spesiell wild-funksjon som er den mest påfallende.

Det finnes ikke noe eget wild-symbol i Lights. I stedet har vi en liten flokk med lysfluer som flyr over hjulene gjennom hele spillet. Disse svermer rundt bestemte symboler når de er i ferd med å stoppe og gjør dette til et wild-symbol. Du får altså et sted fra to til fire wild-symboler for hver eneste runde i Lights. Det er en god garanti.

Gratisspinn får du på vanlig måte, ved å lande tre, fire eller fem scatter-symboler på skjermen samtidig. Scatter-symbolet er ying og yang. Tre slike symboler gir deg ti gratisspinn, fire gir deg 20 og fem gir deg 30 gratisspinn. Når man får gratisspinn er man garantert fra tre til seks wild-symboler for hver runde.

Fordeler og ulemper

Fordeler

  • Lights er en spilleautomat som er svært enkel og minimalistisk samtidig som den møter alle de krav som stilles til moderne spilleautomater.
  • Dette ser ut til å ha vært den aller høyeste prioriteten for utviklerne av dette spillet. Stemningen er ekstremt avslappende, så dette er en veldig fin avkobling etter jobb eller som en pause fra studiene.
  • Wild-funksjonen. Når man er garantert minst to wild-symboler i hver runde sier det seg selv at mulighetene for å vinne via disse er langt over snittet høy.

Ulemper

  • NetEnt kunne virkelig ha tatt skrittet fullt ut og laget noen flere passende symboler slik at vi slapp kortstokk-symbolene.
  • Ingen mulighet for påvirkning av spillet. Det eneste spilleren gjør i denne automaten er å bestemme innsats og trykke på spinnknappen.

Konklusjon

En mer stemningsfull automat enn Lights er det nok vanskelig å finne der ute. Dette er en automat for de som vil slappe av og de som vil ha en enkel og rett frem automat uten mas.

Privacy Policy