Warlords: Crystals of Power

Introduksjon

NetEnt er en spillutvikler som er kjent for å sette god stemning og sette en spillopplevelse som nærmer seg kinofilm i høysetet. På grunn av dette har de blitt et av de store navnene i den internasjonale spillutviklingen, og spillene deres er blant de med den største fanbasen verden over. Automaten Warlords: Crystals of Power slutter seg glatt inn i denne rekken av spill som sender spilleren inn i en drømmeverden. Dette er helt tydelig en av de virkelig prioriterte spillene fra svenske NetEnt.

Gevinstlinjer og innsats

For mange spillere er mengden gevinstlinjer blant det viktigste i valget av en spilleautomat, og som en tommelfingerregel er det ofte slik at de mer storslåtte og avanserte spillene også har et høyere antall gevinstlinjer. Dette gjelder også for Warlords: Crystals of Power. Her går gevinstlinjene på kryss og tvers over hjulene, og det er til sammen 30 av dem. Disse går langs fem hjul. Antall gevinstlinjer må bestandig ses i sammenheng med antall symboler per hjul, og i Warlords: Crystals of Power er det kun tre symboler per hjul. Dette gjør 30 gevinstlinjer til et veldig brukbart antall.

Innsatsen regulerer man selv på det viset som er vanlig for NetEnt. Man satser fra en til ti mynter per spinn, og verdien av hver enkelt mynt setter man selv. Minste myntverdi er 0,01 euro, mens høyeste verdt er 1 euro. Myntverdien må ganges med antall mynter man satser. På den måten blir den laveste mulige innsatsen 0,15 euro mens den høyeste innsatsen blir 150 euro per spinn. Her kan med andre ord enhver lommebok finne en plass.

Tema og design

Dette er det klart mest storslåtte med Warlords: Crystals of Power. I en tid der TV-serier som Game of Thrones er blant de mest populære har NetEnt laget et spill som passer svært godt inn i denne trenden.

Vi reiser til en fantasiverden som tydelig er inspirert av tidlig middelalder (eller «The Dark Ages» som perioden populært omtales som på engelsk) og alle mytologiene og legendene som finner sted i denne perioden. Temaet er åpenbart både krigersk og mytisk, noe som gjenspeiles både i grafikken og i lydeffektene. I bakgrunnen ser vi noe som ser ut som to grupper som gjør seg klare til et slag, men vi klarer egentlig bare å skimte to virkelige individer. Den ene har en tung rustning, hjelm med horn og en kampøks, mens den andre holder fanen som skal lede soldatene i slaget.

På denne tiden spilte de ville dyrene en viktig rolle i menneskenes forestillingsverden. Derfor er meget godt designede dyr en viktig del av symbolene. Vi finner ulv, panter og villsvin blant symbolene, og samtlige av disse symbolene er dyrene klare til kamp. De ser helt klart ut som dyr med menneskelige egenskaper. I tillegg er forskjellige krigshjelmer en del av symbolene. I tillegg til disse finner vi tre forskjellige krigere som utgjør lange symboler. Om hele figuren treffer opptar den et helt hjul.

Warlords: Crystals of Power er middelaldermytologi på sitt aller beste. Dette er et tema som treffer svært godt i litteratur, film og spill, og det passer også utmerket til en spilleautomat.

Bonusfunksjoner

Warlords: Crystals of Power har tre forskjellige scatter-symboler som gir tre ulike typer gratisspinn. Det er barbarian, priestess og samurai-modusene, og disse har hvert sitt symbol. Barbarian er blå, priestess er grønn og samurai er rød. De ulike typene gir litt ulike runder. Barbarian er nok den beste, da vi her får ni gratisspinn med kun to symboler pluss nye scattere på hjulene. Dette kan gi mange nye gratisspinn og store premier.

I tillegg til den vanlige wild-funksjonen finnes det en ekstra funksjon som inntreffer helt tilfeldig. Denne er også delt opp i barbarian, priestess og Samurai. Barbarian gjør om fire plasser inntil hverandre til en plass med wild-symbol, mens de to øvrige funksjonene legger til et sted fra to til fem wilds på hjulene.

Fordeler og ulemper

Fordeler

  • Det er ingenting å utsette på det arbeidet NetEnt har gjort her, og dette er i seg selv grunn god nok til å spille automaten.
  • Veldig innbringende runder med gratisspinn.
  • Det er veldig morsomt med den tilfeldige wild-funksjonen. At denne kommer i tillegg til den vanlige wild-funksjonen gjør det hele ekstra bra.

Ulemper

  • Ingen bonusspill som krever brukerinvolvering, slik som 50/50-spillene etter en premie som noen automater tilbyr.
  • Konseptet er i utgangspunktet et kjempepluss, men det er selvsagt ikke alle som tenner på denne typen temaer.

Konklusjon

Det er nok ikke å ta for hardt i å påstå at Warlords: Crystals of Power er blant de beste spilleautomatene der ute, i alle fall om man sammenligner den med andre automater med lignende konsepter. Det i seg selv sier ikke så rent lite, for forestillingsverdener fra fordums tider er blant de aller mest populære konseptene på markedet. Alle som liker storslagne automater bør prøve Warlords: Crystals of Power.

Privacy Policy